Motnje erekcije oziroma erektilna disfunkcija ((ED – Erectile Dysfunction) ali po novi razvrstitvi – DSM-5) je bolezen / motnja, pri kateri moški ne more doseči ali vzdrževati erekcije do konca spolne aktivnosti v obdobju šestih mesecev v večini spolnih aktivnostih, pri katerih je sodeloval.

Gre za fiziološki proces, ki je ključnega pomena za normalno reproduktivno vlogo človeka. Erektilna disfunkcija povečuje in krepi moško okončino, kar je potrebno za prodor in je posledica spolnega vzburjenja ali stimulacije, vendar se lahko včasih pojavi iz katerega koli drugega razloga, ki ga povzroči spolno vzburjenje.

Postopek je sestavljen iz naslednjih korakov – arterije penisa se sprostijo in razširijo, zaradi česar v penis priteče več krvi. Ko se arterije penisa zategnejo in razširijo, jih žile pritisnejo, zaradi česar kri, ki je v njih, ostane v penisu. Več krvi vstopi v penis, večja je moč erekcije.

Erektilno disfunkcijo (nezmožnost doseganja zdrave in trde erekcije) prav tako lahko povzroči bolezen prostate, ki jo, če jo pravočasno odkrijemo, lahko zdravimo z določenimi terapijami, ki vam jih bo zdravnik svetoval po diagnozi, ter alternativnimi metodami za izboljšanje zdravja prostate. Upoštevajte, da je za trdo in zdravo erekcijo najprej treba pozdraviti prostato.

No, poglejmo najprej, kaj je to kakovostna erekcija in na kateri način je povzročena disfunkcija erekcije.

KAJ JE KAKOVOST EREKCIJE?

Obstajajo trije (3) elementi, ki določajo kakovost erekcije:

  1. Sposobnost doseganja zdrave erekcije
  2. Moč erekcije
  3. Sposobnost čim daljšega vzdrževanja erekcije za zadovoljujoč spolni odnos.

Torej, če ne izpolnjujete enega od teh treh elementov, obstaja velika verjetnost, da gre za bolezen prostate, zaradi katere ne morete doseči kakovostne erekcije.

KAJ JE EREKTILNA DISFUNKCIJA (ED)?

disfunkcija erekcije

Erektilna disfunkcija (ED – Erectile Dysfunction) je nezmožnost vzdrževanja in na splošno doseganja erekcije v zadnjih šestih mesecih, je pa dovolj močna za normalen spolni odnos oziroma penetracijo. Takšno stanje v nobeni starosti ni normalno in ga je treba zdraviti.

Mlajšim moškim, starim od 35 do 45 let, ki imajo zdravo in normalno potenco, priporočamo, da se odpravijo na pregled prostate in enkrat do dvakrat na leto vzamejo katerega od specializiranih naravnih prehranskih dodatkov, bogatih s cinkom, likopenom, sabal palmo, bučnimi semeni, korenino koprive. afriško slivo, makom itd.
Moški katere koli starosti bi morali doseči dovolj močno erekcijo za normalen spolni odnos, seveda z več ali manj dražljaji. Na zdravo in trdo erekcijo imajo velik vpliv bolezni prostate, ki jih lahko povzročijo različni dejavniki.

Oglejte si vzroke za nedoseganje dovolj trde in zdrave erekcije > >