Impotenca je moškim vedno občutljiva tema. Pride do pritiska tako na moškega kot na njegovo zvezo. Poleg tega pogosto sproža razmišljanja o tem, kako moški, ki trpi zaradi impotence, ni dovolj možat. Nekateri razlogi, ki povzročajo impotenco, so pogosti pri moški populaciji in jih je relativno enostavno zdraviti. Ni nujno, da impotenca predstavlja problem! Tukaj preberite o možnih vzrokih za impotenco in kako rešiti težavo z erekcijo.

Erektilna disfunkcija

Probleme z erekcijo imenujemo erektilna disfunkcija, ki jo pogosto imenujemo tudi impotenca. Vsi izrazi se nanašajo na iste simptome.

Erektilna disfunkcija je, kadar bolan moški ne more doseči ali vzdrževati erekcije v vsaj dveh tretjinah poskusov. Ud ne postane trd ali prezgodaj popusti. Da bi lahko govorili v pravem pomenu o erektilni disfunkciji, morajo simptomi trajati najmanj 6 mesecev.

Občasne težave s potenco se ne štejejo za erektilno disfunkcijo. Na primer, erektilna disfunkcija se ne šteje, če moški po zaužitju alkohola ne more doseči ali vzdrževati erekcije. Tudi med stresnimi situacijami ali stresnimi skrbmi je normalno, da moški ne morejo biti »sposobni« vedno in kadarkoli. Mnogi moški jemljejo naravne izdelke, kot je Regen50, da bi preprečili nadaljnje težave s potenco.

POGOSTOST IMPOTENCE

Erektilna disfunkcija je pogosto stanje. Prizadene več kot polovico moških, starejših od 60 let. Glede na raziskave impotenca prizadene vsakega drugega moškega, starejšega od 50 let. Med moškimi, starejšimi od 70 let, je ocenjen na dve tretjini. Iz tega razloga impotenca za moškega ni nujno neprijetna. Težave s potenco pa se lahko pojavijo tudi v precej mlajši dobi, vendar so najpogosteje vzroki pri mlajših moških drugačni kot pri starejših moških. V naslednjem besedilu boste izvedeli, kaj je impotenca, kako in zakaj se pojavi in ​​kako jo lahko nadzirate z naravnimi izdelki, kot je npr. Regen50.

VZROKI IMPOTENCE IN KAKO SE LAHKO IZRAŽAJO

Vzroke za erektilno disfunkcijo lahko razdelimo na psihološke in fizične vzroke. V večini primerov prevladujejo fizični vzroki. Psihološki vzroki se lahko pojavijo, posebej pri mlajših moških, vendar so redkokdaj edini razlog.

Najpogostejši fizični vzroki impotence vključujejo:

 • Pomanjkanje testosterona
 • Bolezni na področju genitalij, npr. povečana prostata in vnetje prostate
 • Bolezni srca in ožilja, npr. visok krvni tlak in vaskularne malformacije, kajenje
 • Presnovne bolezni, npr. diabetes
 • Bolezni živčnega sistema, npr. multipla skleroza
 • Prejšnje operacije medenice in poškodbe penisa
 • Jemanje nekaterih zdravil na recept, kot so SSRI ali beta-blokatorji

Od vseh zgoraj omenjenih vzrokov so povečanje prostate, vnetja prostate in pomanjkanje testosterona najpogostejši vzroki za impotenco. Kljub neprijetnim posledicam so to vzroki, ki jih je v večini primerov mogoče dobro zdraviti! Poleg različnih zdravil, o katerih bomo kasneje podrobneje razpravljali, so se izkazale za koristne tudi naravne učinkovine, kakršne vsebuje Regen50.

Sčasoma se pogosto pojavi še ena težava: zmogljivost v postelji.

Dlje, ko težave trajajo in bolj, kot je par nezadovoljen z njimi, večja je želja po vrnitvi v polno zmogljivost v postelji. Pogosto se zgodi, da resnično zadovoljstvo zavzame drugo mesto in pritisk za zmogljivost prevzame vodilno vlogo. Tako nastane začaran krog. Zato je vedno zelo pomembno biti odkrit s partnerjem! Seks bi moral biti predvsem zabaven za oba. Ti psihološki vzroki so lahko edini sprožilec erektilne disfunkcije. Vendar so v večini primerov bolj rezultat organskega sprožilca.

DIAGNOZA IMPOTENCE

Pregled in diagnozo erektilne disfunkcije opravlja urolog. V nekaterih primerih je koristno, da se posvetujete z nevrologom, psihologom ali drugimi strokovnjaki. Razlog za to je, da več dejavnikov pogosto medsebojno deluje in vodi do potencialnih težav.

Najprej se vzame anamneza. Pacient svojemu zdravniku opiše, kako se kažejo težave, od kdaj obstajajo in kakšne druge nepravilnosti so bile opažene. Ugotovi se tudi, ali obstajajo druge bolezni ali moški jemlje nekatera zdravila, ki lahko povzročijo impotenco kot stranski učinek, in ali je to zdravilo mogoče spremeniti. Zdravnik lahko z ultrazvokom in palpacijo ugotovi, ali obstajajo anatomske spremembe, kot na primer povečana prostata. Pogosto se odvzame tudi vzorec krvi, na primer, da se ugotovi, ali obstaja pomanjkanje testosterona. Velikokrat po teh preiskavah odkrijemo vzrok in začnemo ustrezno zdravljenje. V drugih primerih sledijo nadaljnji testi, na primer merjenje NPTR (nočno merjenje okorelosti erektilnega tkiva, tri zaporedne dni) ali pregled SKIT (test vbrizgavanja erektilnega tkiva).

IMPOTENCA: KAJ STORITI?

Kaj storiti po diagnozi impotence? Ko gre za erektilno disfunkcijo, večina ljudi takoj pomisli na jemanje tablet za potenco. Nekateri moški takoj posežejo po teh pripomočkih. Vendar jih je veliko kemično proizvedenih in nosijo različna tveganja in neželene učinke. Moški ga pogosto iz tega razloga neradi jemljejo. Afrodiziaki nudijo alternativo. Imajo bistveno manj stranskih učinkov, pogosto pa jih sploh nimajo. Lahko pa tudi znatno prispevajo k lajšanju vzrokov in simptomov impotence. Ker so naravne in imajo majhno tveganje, jih lahko kupite brez recepta. Z naravnimi izdelki, kot je Regen50 lahko včasih zdravimo namesto samih simptomov tudi vzroke za erektilno disfunkcijo.

Če obstaja organski vzrok težav s potenco, se ta najprej zdravi. Z zdravljenjem organskega (fizičnega) vzroka problema se impotenca običajno umakne. Zdravila na recept lahko izzovejo kot stranski učinek impotenco. V tem primeru vam bo zdravnik poskušal predpisati drugo zdravilo. Če se diagnosticira pomanjkanje testosterona, se po posvetovanju z zdravnikom moški hormon lahko dopolni, včasih pa sprememba življenjskega sloga pomaga obnoviti ravnovesje hormona. Zmanjšanje stresa ima pomembno vlogo pri terapiji.

Naslednja zdravila se pogosto uporabljajo za erektilno disfunkcijo:

 • Zdravila za potenco, v glavnem inhibitorji (zaviralci) PDE-5
 • Naravna zdravila, kot je Regen50, tudi lahko pomagajo pri številnih vzrokih za erekcijo
 • Naravni afrodiziaki

Kirurški poseg je potreben le v redkih primerih.

Moški bi se morali pogovoriti tudi s partnerjem. Medsebojno razumevanje lahko zmanjša pritisk, ki ga človek občuti zaradi težav s potenco. Upoštevati morajo tudi, da izpolnjevanje spolnega življenja ni le “penetracija”.

KAKO LAHKO POMAGA REGEN50 PRI PROBLEMIH S POTENCO?

Regen50 je popolnoma naraven izdelek. Vsebuje več aktivnih sestavin iz narave, ki lahko v mnogih pogledih znatno izboljšajo težave z erekcijo. Sestavine so:

 • Izvleček sabal palme
 • Izvleček lubja afriške slive
 • Izvleček bučnih semen
 • Vitamini C, E in B6
 • Cink in magnezij

Regen50 Strong vsebuje naslednje sestavine za močnejši recept:

 • Maca
 • L-arginin
 • Izvleček smole indijske bosvelije
 • Likopen

Naravne sestavine v Regen50 se uporabljajo predvsem za obnovo sečnega sistema in prostate. To vključuje zdravljenje pogostih vzrokov za težave s potenco. Raziskave so prav tako dokazale stabilizacijo libida. Izvleček palme Sabal in izvleček lubja afriške slive sta že desetletja znana po svoji sposobnosti, da povečata moč in erekcijo. Maca in L-arginin sta prav tako poznana po enakih učinkovitostih.

regen50 tablete-za-impotenco